فوران نفت در سفرههای مردم!
آفتاب: در اين روزها که سر همه گرم گران شدن مايحتاج اوليه مردم نظير مرغ ،
گوشت، ميوه و مايحتاج اوليه خود بود و از سويی بالاخره بانک مرکزی از
انفعال کامل در آمده و خبر از گرانی 18 تا 146 درصدی 33 قلم کالای اساسی و
مواد غذايی و از سويی افزايش بی ضابطه قيمتها و گرانی صدای همه را درآورده و
دولت هم که پيش از اين گرانی ها را به گردن رسانه ها انداخته بود، به
تازگی از برخورد جدی مسئولان با گرانی ها خبر داد، حتی رييس جمهور احمدی
نژاد هم از گرانی گله کرد و مردمان از گله خويش به وجد آمدند ، خبری منتشر
شد که در هياهو ها گم شد.
درست در همين چند روز گذشته که بنا بر گزارش بانک مرکزي، قيمت گوشت گوسفندی با استخوان از کيلويی 15644 تومان در فروردين 90 به 22739 تومان در فروردين 91 افزايش يافته و رشد 45.3 درصدی را نشان می داد و احمدی نژاد و معاون اولش داد از گرانی سر داده و از عزم دولت برای نجات ساکنان ايران زمين خبر دادند ، صدور يک گذرنامه چند برگی که هر ساله افزايشی 0 تا 20 درصد داشت ، با مصوبه دولت احمدی نژاد و ابلاغ توسط معاون اولش ، 100 درصد افزايش يافت و هزينه صدور و تعويض گذرنامه يک ميليون و ۲۶۰ هزار ريال، صدور شناسنامه ۲۳۸ هزار ريال و تعويض شناسنامه ۲۳۸ هزار ريال تعيين و ابلاغ شد!
روزنامه های 2 ارديبهشت با آب و تاب چنين تيتر زدند که «اعتراف احمدينژاد به گرانيها» و در 3 ارديبهشت همگان رييس جمهور را تحسين کردند که بالاخره وجود گرانی را در مملکت پذيرفت و اين خبر در هياهوها گم شد که بنا بر اطلاع رسانی پايگاه اطلاع رسانی دولت فخيمه ، هيئت وزيران بنا به پيشنهاد وزارت امور خارجه و تاييد معاونت برنامه ريزی و نظارت راهبردی رئيس جمهور و به استناد ماده(۶۸) قانون تنظيم بخشی از مقررات مالی دولت - مصوب ۱۳۸۰- تصويب کرد: بر اين اساس، نرخ تعرفه صدور و تصديق اوراق و اسناد مربوط به اشخاص و خدمات کنسولی شامل؛ صدور شناسنامه ۲۳۸هزار ريال، تعويض شناسنامه، ۲۳۸ هزار ريال، نخستين شناسنامه المثني، ۴۹۰ هزار ريال، دومين شناسنامه المثني، ۹۸۰ هزار ريال، تغيير نام و نام خانوادگي، ۴۹۰ هزار ريال، حل اختلاف سند سجلي، ۳۰۸ هزار ريال، الصاق عکس، ۱۴۰ هزار ريال تعيين می شود.
همچنين، معاون اول احمدينژاد که در روز پايانی فروردين ماه خواستار مقابله تمامعيار با گرانفروشی و برخورد قاطع با متخلفين شد و در جلسه کارگروه کنترل بازار، اظهار داشت: متخلفين به دنبال فرصت هستند تا با سوءاستفاده از شرايط، اقدام به گرانفروشی کنند که در اين ميان کسانی که حقوقشان پايمال ميشود، مردم هستند؛ درست 3 روز بعد مصوبه ای را برای اجرا ابلاغ کرد که ، مردمانی که از گرانی در همه چيز به ستوه درآمده اند ، در بخش امور مربوط به گذرنامه شامل؛ صدور و تعويض گذرنامه يک ميليون و ۲۶۰ هزار ريال، صدور گذرنامه مخدوش و آبديده، يک ميليون و ۵۴۰ هزار ريال، استعلام تاريخ آخرين خروج از کشور، ۲۱۰ هزار ريال و در بخش امور مربوط به تابعيت؛ اظهارنامه بقاء به تابعيت پدر، ۱۴۰ هزار ريال، سند بقاء به تابعيت پدر، ۳۵۰ هزار ريال، اظهاريه تحصيل تابعيت، ۷۰۰ هزار ريال، درخواست اختيار تابعيت زوج، ۲۸۰ هزار ريال به دولت مهر بپردازند!
جالب آنجاست که محمد رضا رحيمی از مسئولان ذيربط می خواهد مصالح کشور و حقوق مردم را در اولويت امور قرار داده و برای حفظ تعادل و برخورد با گرانفروشی به صورت همهجانبه تلاش کنند؛ و در اين ميان مصوبات گرانی را يکی يکی اعلام می کند و اينجاست که بايد گفت: آهای بچه ها ، مارادونا را ول کنيد و ...
درست در روزهايی که مجلس دلش را خوش کرده که ترمز دولت را کشيده و فاز دوم هدفمندی يارانه ها را موقتا متوقف کرد ، دولت بی صدا و بی اعلام همه چيز را گران می کند ، تعرفه بيمه دوبرابر می شود و يک گذرنامه چند برگی برای مردم 130 هزار تومان آب می خورد ، تا مردم نه تنها سفره های خويش را غرق در نفت ببيند ، بلکه کليه شئوناتشان ، از بوی نفت خام آکنده گردد.
و اما اين گرانی گذرنامه که نگارنده اين مقال ، تاکيد ويژه ای بر روی آن دارد ، يک نماد است . نماد اينکه بسياری از گرانی ها نه به تورم و رکود جهانی مربوط است ، نه به قيمت جهانی ارز و طلا ، نه به تحريم ها ، نه به هدفمندی يارانه ها ، بلکه مثل همين چند برگ گذرنامه که هر سال با مصوبه مجلس در قانون بودجه افزايش می يافت و امسال به دلخواه دولتيان افزايش يافته و رقم فضايی برای آن تعيين شده، تنها به خواست و سليقه دولت گران می شود.
بايد گفت که با عملکرد دولت مهرورز ، گرانی و تورم کلمات آشنايی برای افکار عمومی است. اين روزها به نظر می رسد اسب گرانی بيش از پيش می تازد و سرپرستان خانوارها را تحت فشار قرار داده است و داد همه را درآورده و کار به جايی رسيده که ائمه جمعه نيز به گرانی اعتراض می کنند .
اعتراض به گرانی و تورم اما از آيت الله مکارم شيرازی آغاز شد. آيتالله مکارمشيرازی با بيان اين که تورم و گرانی در جامعه غوغا ميکند، تاکيد کرد: مسوولان بايد برای مشکلات فکری کنند. امروز مشکل تورم و گرانی در جامعه غوغا ميکند، مسوولان نبايد ساده از کنار آن بگذرند، بايد فکری کنند تا مشکلات مردم کم شود.
حالا هم که موج انتقادات به گرانی به ائمه جمعه نيز رسيده است.
امام جمعه قم با انتقاد از گرانی افسارگسيخته در کشور گفت: مردم و مراجع عظام تقليد از اين گرانيها نگران هستند.
حجتالاسلام والمسلمين سيد محمد سعيدی در خطبههای نماز جمعه قم اظهار داشت: پديده گرانی به طور افسارگسيخته خودش را نشان ميدهد و گرانيهای اخير موجب نگرانی مراجع تقليد و مردم شده است.
اما اين پايان ماجرا نبود. در همين زمينه امام جمعه طبس هم به گرانيهای اين روزها و عدم کنترل اين موج از سوی دولت اشاره کرد و گفت: گران شدن مداوم قيمت کالاها موجب نارضايتی مردم شده است و متأسفانه اقدامات دولت هم در اين زمينه کافی نيست. حجتالاسلام سيد ابراهيم مهاجريان در خطبههای اين هفته نماز جمعه با اشاره به گرانيهای اخير و نيز اجرای مرحله دوم هدفمندی يارانهها در آينده نزديک، اظهار داشت: گرانيهای نگرانکننده اخير صدای مردم را درآورده است که البته دشمنان نيز با دست داشتن در اين زمينه، ميخواهند به واسطه اين گرانيها مردم را ناراضی کنند.
از سوی ديگر اردبيل نيز شاهد انتقاد به گرانی از تريبون نماز جمعه بود و خطيب نماز جمعه اردبيل هم يکی ديگر از خطيبانی بود که به موضوع گرانی اشاره کرد و کنترل قيمت مايحتاج مردم را کاری ساده عنوان کرد که متاسفانه مسئولان از انجام آن ناتوانند. حجتالاسلام سيدحسن عاملی با انتقاد از گرانيهای اخير به ويژه در تأمين مايحتاج مردم خاطرنشان کرد: اين کار سختی نيست که مسئولان ما چند قلم کالای اساسی و مايحتاج مردم را نتوانند، کنترل کنند و روز به روز با افزايش قيمت آنها مردم در نگرانی و مضيقه افتادهاند.
به گزارش اعتدال، علمالهدی امام جمعه مشهد نيز با تاکيد بر اينکه گرانی کالای اساسی در اين مملکت هيچ توجيه اقتصادی و سياسی ندارد، گفت: اين کالاها بايد در کنترل دولت باشد.وی خاطرنشان کرد: اين دولت بايد بداند کارنامهاش برای مردم با افتتاحهای پياپی و نمايشگاههای نمادين فايدهای ندارد.
به قول ظريفی دولت نمی خواهد چيزی گران شود اما به گرانی همه چيز عادت کرده، همانطور که به اعتراض مراجع عظام، ائمه جمعه، نمايندگان مجلس، کارشناسان و مردم عادت کرده است
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر