۱۳۹۰ بهمن ۱, شنبه

هکرهای ناشناس در دفاع از مگا آپلود به میدان آمدند



انتشار خبر سانسور و توقیف در بحبوحه بحث‌های گسترده پیرامون طرح‌های "سوپا" و "پیپا" و اعتراضات گسترده پدیده‌های موثر جهان مجازی نظیر ویکی‌پدیا، گوگل و هزاران وب‌سایت دیگر، واکنش‌های گوناگونی را برانگیخته‌اند.
واکنش هکرهای ناشناس را شاید بتوان تهاجمی‌ترین واکنش موجود دانست.
هکرهای ناشناس می‌گویند انتقام‌گیری‌های سخت‌تری در راه است
هکرهای ناشناس می‌گویند انتقام‌گیری‌های سخت‌تری در راه است



این گروه از هکرها در اقدامی تلافی‌جویانه، ساعاتی پس از انتشار خبرها پیرامون این اقدام دولت آمریکا، در حمله‌ای که گفته می‌شود عظیم‌ترین حمله "انانیمس" از زمان ظهورش بوده، وب‌سایت‌های پلیس فدرال آمریکا، وزارت خزانه‌داری آمریکا، مرکز کپی‌رایت ایالات متحده، "یونیورسال موزیک"، "Motion Picture" و چندین وب‌سایت مرتبط و حامی این طرح را از کار انداخته است. در هنگام تنظیم این گزارش، پس از نزدیک به ۶ ساعت، وب‌سایت پلیس فدرال آمریکا فعالیت خود را از سر گرفته است.

ناشناس‌ها اعلام کرده‌اند که انتقام‌گیری‌های سخت‌تری هم در راه است. آنها پیش از این نیز در واکنش به دستور دولت آمریکا به سرویس‌های مالی آنلاین نظیر "پی‌پل"، "ویزا" و "مستر کارت" برای جلوگیری از کمک‌های ارسالی به ویکی‌لیکس، با حملات گسترده این سرویس‌ها را از دست‌رس کاربران جهان خارج کردند.

این دومین رویارویی رسمی "انانیمس" با دولت ایالات متحده است و گفته می‌شود برای اولین بار بیش از ۵ هزار و ۶۰۰ نفر از اعضای جنبش ناشناس در حمله به وب‌سایت‌های دولتی ایالات متحده مشارکت کرده‌اند.

موج گسترده اعتراض به «اقدامات سرکوب‌گرانه» دولت آمریکا

بسیاری از فعالان آزادی بیان و متخصصان فن‌آوری اطلاعات بار دیگر قوانین ایالات متحده برای مقابله با نقض کپی‌رایت را به نقد کشیده‌اند. مقامات اروپایی و فعالان حقوق دیجیتال در قاره سبز، اقدام بی‌سابقه دولت آمریکا را تهدیدی جدی برای قوانین بین‌المللی درباره حمایت از حقوق مولفان خوانده‌اند.
ریک فالکوینگ، بنیان‌گذار حزب پایرت‌ها در سوئدریک فالکوینگ، بنیان‌گذار حزب پایرت‌ها در سوئد

ریک فالکوینگ، بنیان‌گذار حزب "پایرت‌ها" در سوئد (دزدان دریایی جهان مجازی و مخالفان کپی‌رایت) در گفت‌وگو با بخش انگلیسی دویچه‌وله گفت: «این‌که یک شهروند غیرآمریکایی که پروژه‌ای غیرآمریکایی را در خاکی غیر از خاک آمریکا اجرا کرده و با این حال در خاک همان کشور به‌خاطر نقض قوانین ایالات متحده بازداشت می‌شود، به‌شدت نگران‌کننده است.»

ماریته شاکه، نماینده هلندی پارلمان اروپا، هم به دویچه‌وله گفت که نسبت به «تاثیرات منفی اقداماتی از این دست بر عرصه نوآوری‌های آنلاین و آزادی اینترنت» به‌شدت نگران است.

این اقدامات غیرمنتظره دولت آمریکا پس از آن انجام شده که از سوی غول‌های جهان مجازی کمپین‌های گسترده و اعتراضات بزرگی به طرح‌های "سوپا" و "پیپا" صورت گرفته است؛ طرح‌هایی که اگرچه برای مبارزه با نقض کپی‌رایت و حقوق مولفان طراحی شده‌اند، اما به اعتقاد متخصصان ابزارهای کافی برای سانسور و اعمال محدودیت‌های سخت‌گیرانه را به دست دولت آمریکا می‌دهند. به اعتقاد آنها در صورت تصویب این طرح‌ها آزادی بیان آنلاین و گردش آزاد اطلاعات در معرض تهدیدات جدی قرار خواهد گرفت.

وب‌سایت "پروپابلیکا" گزارش داده که با راه‌اندازی کمپین‌های گسترده مجازی بر ضد "سوپا" تعداد حامیان این طرح در کنگره از ۸۰ به ۶۵ نفر کاهش و تعداد مخالفان آن از ۳۵ به ۱۱۰ نفر افزایش یافته است. اگرچه بسیاری از نمایندگان کنگره آمریکا رسما عقب‌نشینی کرده‌اند، اما اقدامات ناگهانی دولت ایالات متحده بر نگرانی‌های فعالان و متخصصان افزوده‌اند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر